Vakantie Verenigde Arabische Emiraten

Op vakantie gaan naar de Verenigde Arabische Emiraten is niet waar je meteen aan denkt, maar het is zeker een aanrader! Het land heeft de afgelopen jaren miljoenen geïnvesteerd om toeristen te verwennen als ze op bezoek zijn. Het land bestaat uit 7 emiraten, waarvan Dubai en Abu Dhabi de meest bekende en het populairst zijn bij toeristen. Elke emiraat heeft zijn eigen wetgeving over lokaal bestuur. Het kan worden gezien als verschillende provincies die zelf de leiding hebben over het gebied.

Een vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten kan op veel manieren, zo heeft het land prachtige bezienswaardigheden, ideale mogelijkheden om tot rust te komen en de leukste activiteiten. Weet jij al voor welke vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten jij gaat?

Lees meer over Vakantie Verenigde Arabische Emiraten

Jouw vakanties

All inclusive Verenigde Arabische Emiraten

Op zoek naar een luxe vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten? Bekijk dan het aanbod all inclusive vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten op Reis.nl. Je vindt hier namelijk de meeste luxe vakanties, aangezien luxe hier de standaard is. Even afkoelen? Alle hotels in Dubai en Abu Dhabi liggen direct naast de zee! Ook voor een strandvakantie kan je dus naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Na een dagje strand kun je genieten van alle royale voorzieningen van het hotel en van de perfecte service. Tijdens een luxe all inclusive vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten kom je niets te kort. 

Stedentrip Verenigde Arabische Emiraten

Bezoek één van de wereldsteden, zoals Dubai en Abu Dhabi, en laat je verrassen door al het moois wat deze steden jou te bieden hebben. Ga shoppen in Dubai in het grootste winkelcentrum ter wereld, de Dubai Mall. Je zult versteld staan hoeveel winkels je hier zult tegenkomen. Uiteraard zul je hier alle bekende internationale designermerken tegenkomen, zoals Louis Vuitton, Dolce & Gabbana en Chanel. Het aanbod winkels is zeer divers en nergens ter wereld zul je zoveel shopping malls tegenkomen als in Dubai. Als kers op de taart, is het hier ook nog eens voordelig en dat is niet wat je zou verwachten. Vanwege een gunstige belastingklimaat zijn er zelfs mensen die naar de Verenigde Arabische Emiraten komen om alleen te kunnen shoppen. 

Ben je uitgewinkeld? Ook dan hebben de Verenigde Arabische Emiraten genoeg te bieden. Bezoek de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, dat maar liefst een hoogte heeft van wel 829,8 meter. Op de 148e verdieping kun je je ogen uitkijken op het prachtige Dubai. Dit geeft een waanzinnig uitzicht! En dit is pas het topje van de ijsberg. Ontdek alle talloze mogelijkheden tijdens een stedentrip naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten boeken bij Reis.nl

Op zoek naar een vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten? Bekijk dan het aanbod op Reis.nl en boek jouw vakantie! De snelle beslissers kunnen profiteren van onze zeer voordelige last minutes Verenigde Arabische Emiraten.

Heb jij vragen over het boeken van een vakantie? Onze klantenservice staat graag voor je klaar. Neem eenvoudig contact met ons op via de livechat en we helpen je zo spoedig mogelijk verder.

Praktische informatie Verenigde Arabische Emiraten

Klimaat Verenigde Arabische Emiraten

In de Verenigde Arabische Emiraten is er sprake van een warm woestijnklimaat. Dit betekent dat het in de winter warm is en dat maakt het land een populaire bestemming voor een winterzonvakantie. In het voor- en najaar is het hier zeer warm en in de zomers zelfs extreem heet. In de zomer is de gemiddelde temperatuur 40 graden Celsius. Je kunt hier veel zon verwachten en er valt geen tot weinig neerslag. Ook is de luchtvochtigheid relatief hoog. Het zeewater is in de zomermaanden warmer dan 30 graden Celsius.

Inwoners Verenigde Arabische Emiraten

Het land bevindt zich in het werelddeel Azië en grenst aan de continenten Europa en Afrika. De Verenigde Arabische Emiraten is twee keer zo groot als Nederland met een oppervlakte van ongeveer 80.000 vierkante meter, maar heeft in vergelijking tot Nederland ook weer 2 keer zo weinig inwoners, namelijk bijna 10 miljoen. Dit komt omdat het land bestaat uit veel oppervlakte woestijn; zo bestaat de natuur van de Verenigde Arabische Emiraten vrijwel alleen uit de woestijn. De inwoners zijn alleen te vinden in de kleine dorpjes of de grote steden, zoals de hoofdstad van Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi. 

Visum

Als je beschikt over een Nederland of Belgisch paspoort dan hoef je voor je vertrek niets te regelen of aan te vragen. Er is namelijk geen apart visum nodig voor Verenigde Arabische Emiraten, dus ook niet voor de verschillende emiraten binnen het land.

Munteenheid Verenigde Arabische Emiraten

In de Verenigde Arabische Emiraten gebruikt men de munteenheid Dirham om te betalen, ook wel bekend onder de afkorting AED. Het is altijd handig om een bepaald bedrag in contanten bij de hand hebben en het is verstandig om dit te pinnen op locatie of van te voren te wisselen. Het voordeel is dat de Verenigde Arabische Emiraten erg modern is: je kunt er gerust overal pinnen met je pinpas en is geld op zak hebben niet altijd nodig. De waarde van 1 AED staat gelijk aan ongeveer € 0,23. 

De cultuur van de Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten staat bekend om zijn diverse en multiculturele samenleving. Dit is ontstaan door de komst van andere etnische groepen. De cultuur draait vooral rond de godsdienst van de islam. Traditionele kunst is gebaseerd op de Arabische kunst en dit is dan ook bij veel gebouwen terug te zien. De bevolking is ondanks deze diverse en multiculturele samenleving erg gastvrij. Mensen praten graag met je en nodigen je soms zelfs uit op de koffie of geven je iets extra’s.

Inentingen Verenigde Arabische Emiraten

Als je op vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten gaat, worden de volgende inentingen aanbevolen:

  • Vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio);

  • Vaccinatie tegen Hepatitis A (besmettelijke geelzucht);

  • Indien je geen vaccinatie hebt gehad tegen mazelen of dit nog niet hebt gekregen, wordt vaccinatie tegen BMR (bof, mazelen en rode hond) geadviseerd.