Stedentrips

Er even kort tussenuit, romantische escape, weekendje shoppen, cadeautje voor een geliefde, allemaal redenen voor het boeken van een stedentrip. Iedereen heeft wel een idee over een stedentrip naar New York, Barcelona, Parijs, Rome, Berlijn of Londen, maar er zijn ook minder bekende steden die minstens net zo uitdagend zijn. Je kan een citytrip zo duur of goedkoop maken als je zelf wil. Stedentrips zijn onverminderd populair en door het uitgebreide netwerk aan vluchten en goede treinverbindingen is iedere hoek van Europa relatief goedkoop en snel te bereiken. Bekijk het aanbod op Reis.nl!

Lees meer over Stedentrips

Jouw vakanties

Blok een paar vrije dagen in de agenda, boek een ticket voor de trein of vlucht en reserveer de hotelovernachtingen. Here you come. Op stedentrip naar bestemmingen dwars door Europa of verder; een ontdekkingstocht voor het leven. Camera in de ene hand en Google Maps in de andere hand, zo ontdek je het stadse leven van de door jouw gekozen citytrip-bestemming. Snuif de cultuur op, drink en eet zoals de locals doen en ontdek alle mooie plekjes die de stad rijk is. 

Een stedentrip naar Parijs, de grootste stad van Europa, is een must do. Zo staat ‘de stad van de liefde’ met maar liefst zes onafhankelijke toeristische trekpleisters op het lijstje van mening citytripper. De welbekende Eiffeltoren staat er uiteraard op, maar ook de Sacre Coeur en het Louvre. Bezoek in Barcelona niet alleen het bekende voetbalstadion, maar ook  de Sagrada Familia. In Milaan moet je de bekende kathedraal op het centrale plein, ook wel de ‘Duomo Santa Maria Nascente’ genoemd, hebben gezien en in Londen ontkom je niet aan de Big Ben en Kensington Palace. 

Er even helemaal tussenuit en je begeven in het leven van de locals tijdens de stedentrip, het ontdekken van alle highlights die de stad rijk is. Ontdek je plekje dus. Je kan een citytrip maanden van te voren boeken, maar ook lekker last minute bedenken. Je kan zelf de vlucht en hotel regelen, maar je kan er ook voor kiezen om een geheel verzorgde stedentrip te boeken, compleet met allerlei excursies zodat je echt helemaal niets mist van jouw lievelingsstad. Een tip van ons bij Voyago; huur ter plekke een fiets en toer voorbij alle mooie gebouwen en door de parken. Je beleeft de citytrip dan nog intenser. 

Opkomende citytrips binnen Europa

Tussen de wereldberoemde steden van Europa en de nog onontdekte parels zitten de opkomende citytrips binnen Europa. Binnen deze categorie valt bijvoorbeeld de Ierse hoofdstad Dublin. Meer en meer toeristen vinden de weg naar de stad van Guinness en U2. Het bezoeken van de Chester Beatty Library, Croke Park en de bierbrouwerij staan hoog aangeschreven in de stad. De beste periode om deze stad te bezoeken is tijdens het Saint Patrick’s Day festival. Vrijwel de gehele stad is in het groen gehuld, de Guinness vloeit rijkelijk en de stadsparade is een must voor iedere bezoeker. Ook de Kroatische stad Dubrovnik kan onder deze categorie worden geplaatst. Gelegen aan de Adriatische Zee in het uiterste zuiden van het land. De stad is ingesloten door een eeuwenoude stadsmuur die de bezoeker een ongeëvenaard uitzicht biedt. Daarnaast geeft de Middeleeuwse binnenstad, met mooie pleinen en nauwe straatjes, een prachtig beeld. Zowel de liefhebbers van een luxe vakantie kunnen hier terecht met mooie vijf sterren resorts, als ook de wat minder gevulde portemonnee. Veruit de meeste bezoekers van Dubrovnik kennen de stad vanwege haar rol als King’s Landing in de wereldberoemde serie Game of Thrones.

Stedentrips buiten Europa

Op citytrip buiten Europa? De eerste stad die bij je opkomt is natuurlijk New York, maar heb je weleens gedacht aan Bangkok, Havana of Kaapstad? Stuk voor stuk prachtige steden die een bezoek meer dan waard zijn. In New York wil je natuurlijk alles zien, zoals het Vrijheidsbeeld, Empire State Building, Brooklyn Bridge en Times Square et cetera. Bangkok is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Thailand. Het is een veelzijdige en dynamische stad, als wereldse stedentripper moet je Bangkok zeker hebben ontdekt. Vooral liefhebbers van tempels en paleizen zitten in deze hoofdstad op de juiste plek, vooral de Tempel van de Smaragden Boeddha en het Koninklijk Paleis van Thailand zijn een bezoekje waard. Het hart van Bangkok is Sanam Luang, een plein waar altijd wel iets te doen is. Er staan kraampjes met veel lokaal eten, drinken en geneeskrachtige kruiden. Kortom, hier proef je de Thaise cultuur. De hoofdstad van Cuba is Havana, hier zijn vijf eeuwen Cubaanse geschiedenis verenigd. In Havana loopt men door een groot openluchtmuseum van koloniale gebouwen en de oldtimers. Op elke straathoek wordt muziek gemaakt en golven beuken tegen de beroemde promenade van de stad, de Malecón. Een vijf kilometer lange kustweg vanaf Castillo de la Punta naar Vedado. Hier komen de locals samen om te wandelen, te zwemmen, te dansen en muziek maken. In het weekenden verandert de Malecón in één groot feest, dan komen honderden mensen samen om te dansen, rum te drinken en een sigaar te roken. In een kleine twaalf uur vlieg je naar Kaapstad. De havenstad van Zuid-Afrika is populair geworden door de ligging aan de voet van de Tafelberg en de unieke omliggende natuur. Vanaf de top van de Tafelberg heb je een waanzinnig uitzicht over de stad en oceaan. Avonturiers kunnen de 1.086 meter hoge berg zelf beklimmen, maar de meeste mensen kiezen voor de kabelbaan die hen in vijf minuten naar boven brengt. Deze vertrekt elke tien tot vijftien minuten. Er is genoeg te doen in Kaapstad, zowel cultureel, avontuurlijk en ter ontspanning. De Groote Kerk, Robbeneiland en Kasteel de Goede Hoop zijn bekende toeristentrekpleisters. Veel mensen denken dat je voor de Big Five naar het Krügerpark moet afreizen, maar rondom Kaapstad liggen diverse natuurparken waar ook wildlife kan worden gespot kan. In de ochtend- of avondglorie kan je kayakken aan de Kaapse kust, waar je begroet kan worden door dolfijnen, zeehonden, pinguïns en met een beetje geluk walvissen.

Na het lezen van deze tips, wil je toch nog maar één ding: een leuke stedentrip boeken! 

Last minute stedentrips

Ben jij op zoek naar een goedkope stedentrip? Een betaalbare citytrip is ideaal een een stad in een weekend te ontdekken. Bezoek de wereldsteden Praag of Brno waar je veel kunt beleven. Deze steden zijn perfect voor een goedkope stedentrip of zelfs een romantische stedentrip. Naast de prachtige cultuur en architectuur kun je hier prima shoppen, want Tsjechië is een stuk voordeliger dan Nederland. 

Stedentrip boeken bij Voyago

Ben jij op zoek naar geheel verzorgde stedentrip? Bekijk het aanbod op Voyago en boek direct. Kies uit verschillende leuke stedentrips naar onder andere Valencia, Parijs, Praag of London. Deze steden kun je binnen één weekend uitstekend ontdekken. 

Heb je vragen gekregen over een stedentrip? Neem dan eenvoudig contact met ons op via de livechat. Onze medewerkers staan graag voor je klaar.