Vakantie Israël

Avontuurlijk, dat kan je een vakantie naar Israel wel noemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Jeruzalem, één van de oudste steden ter wereld. Waar je ook loopt, in Jeruzalem volg je de voetsporen van de pelgrims en ga je duizenden jaren terug in de tijd. Het is een mysterieuze stad waar oud en heilig verenigd zijn met het hedendaagse leven van de 21e eeuw. Een plek vol cultuur, religie en historie.

Lees meer over Vakantie Israël

Jouw vakanties

Van de Heilige Grafkerk in het Christelijke kwartier tot aan de Klaagmuur en de goudgekleurde Rotskoepel op de heilige Tempelberg. De Klaagmuur is bij velen wel bekend. Hier komen gelovigen om te bidden en een gebedsbriefje tussen de eeuwenoude stenen te stoppen. Deze bekende muur is het laatste overblijfsel van de heilige Tempel en daarom voor onder andere het Joodse volk één van de meest heilige plaatsen ter wereld. De Klaagmuur heeft zijn bijzondere naam gekregen in de tijd van de Middeleeuwen, omdat men er Joden zag weeklagen over de verwoesting van de Tempel.De oude stad van Jeruzalem heeft vele historische schatten die je kunt bewonderen. 

Op Reis.nl vertellen we alle praktische informatie die je moet weten over een vakantie naar Israël. Voor welke vakantie kies jij?

Stedentrip Israël

Een stedentrip naar Israël is een perfecte keuze! Ga naar het hierboven beschreven Jeruzalem. Vanaf de bekende Haas Promenade is er een prachtig uitzicht over de oude en de moderne stad van Jeruzalem. Vooral bij zonsondergang, wanneer de laatste zonnestralen de stad in een gouden gloed hullen en op de achtergrond het avondgebed klinkt, heeft het iets betoverends. Na het uitzicht van bovenaf kan er een avondwandeling worden gemaakt terug naar de oude stad, door de pittoreske straatjes met de oude straattegels en langs het historisch hoogtepunt Jaffa Gate. Deze poort beslaat het westelijke deel van de oude muur van Jeruzalem en dankt zijn naam aan de weg naar de oude havenstad Jaffa. 

Tel Aviv

Maar wat dacht je van een bezoek aan Tel Aviv? Op slechts een uur rijden van Jeruzalem ligt Tel Aviv. Deze stad, gelegen aan het strand, is een dynamische plek die nooit lijkt te slapen. Niets voor niets geldt hier het bekende gezegde ‘In Jerusalem we pray, in Tel Aviv we play’. Tel Aviv is de grootste metropool en het belangrijkste zakencentrum van het land. Met zijn gezellige cafeetjes, boeiende musea, prachtige parken en stranden, concertzalen en theaters, zijn elegante restaurants en chique winkelcentra en boetiekwinkeltjes is Tel Aviv de stad om lekker te slenteren door de straten, actief bezig te zijn en ’s avonds uit te gaan. Veel van de clubs, pubs en bars blijven tot in de vroege uurtjes open. En handig: het openbaar vervoer met de vele taxi’s is hier snel, goedkoop en betrouwbaar. 

De Rothschild Boulevard is het kloppende hart van Tel Aviv. Hier vind je de uitgaansgelegenheden en restaurants, maar ook het nationale theater. De verschillende architecturale gebouwen die je rondom de boulevard en door de stad ziet, bieden een bijzondere combinatie van het oude en het nieuwe Tel Aviv: de unieke Bauhaus architectuur uit de 20e eeuw, opgenomen als UNESCO Werelderfgoed, tegenover de moderne skyscrapers van de 21e eeuw. Net als in Jeruzalem vind je ook hier tal van interessante musea. Net even anders is het museum van Bialik, gewijd aan één van de meest invloedrijke Hebreeuwse dichters die in Israël wordt beschouwd als nationale dichter. Ook een bezoek aan het oude gemeentehuis mag niet ontbreken, die nu functioneert als een museum.

Rondreis Israël

De twee steden zijn perfect te combineren tijdens een rondreis door Israël. Maar er is nog veel meer te beleven. Een tour door de oude havenstad Jaffa is een aanrader. Naast een stukje historie is dit the place to be voor vermaak en kunst. Dit schilderachtige voorstadje gelegen aan de Middellandse Zee heeft tal van art galeries en ateliers, waaronder het Ilana Gur Museum met een prachtig uitzicht over de stad, en staat bekend om de overdekte rommelmarkt in het oude centrum. ’s Avonds is er ook van alles te doen. Een drankje op een terras met uitzicht op de haven, de zee en in de verte de skyscrapers, of een diner in één van de hippe restaurants. Tel Aviv leent zich bij uitstek voor een actief programma. Kies voor een city tour per segway, langs het water en door de groene parken. In het begin is het even wennen om de juiste balans te vinden, maar binnen no time sta je voorzien van helm en kniebeschermers stevig op het apparaat. Een fietstour door de stad is ook een mogelijkheid. 

Praktische informatie Israël

Heb je een visum nodig voor Israël?

Een visum is niet nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen.

Welke reisdocumenten heb je nodig Israël?

Voor Israël is een paspoort vereist. Het document moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na vertrek uit Israël.

Wat is de hoofdstad van Israël?

De hoofdstad van Israël is Jeruzalem. Van de Heilige Grafkerk in het Christelijke kwartier tot aan de Klaagmuur en de goudgekleurde Rotskoepel op de heilige Tempelberg. De Klaagmuur is bij velen wel bekend. Hier komen gelovigen om te bidden en een gebedsbriefje tussen de eeuwenoude stenen te stoppen. Deze bekende muur is het laatste overblijfsel van de heilige Tempel en daarom voor onder andere het Joodse volk één van de meest heilige plaatsen ter wereld. De Klaagmuur heeft zijn bijzondere naam gekregen in de tijd van de Middeleeuwen, omdat men er Joden zag weeklagen over de verwoesting van de Tempel. De oude stad van Jeruzalem heeft vele historische schatten die je kunt bewonderen. 

Welke taal spreken ze in Israël?

De officiële talen in Israël zijn Hebreeuws en Arabisch. Daarnaast worden ook andere talen zoals Engels, Frans, Russisch en Spaans gesproken. 

Welk cultuur heeft Israël?

De drie grootste monotheïstische godsdiensten zijn in Jeruzalem terug te vinden, met heiligdommen voor zowel de joden, de christenen en de moslims. Als je over één van de markten loopt, maak je een wandeling door de verschillende culturen, met producten voor zowel de Joodse, Christelijke en Islamitische keuken. De Mahane Yehuda is de grootste markt in Jeruzalem. Hier vind je een festival aan kleuren, eten en mensen. In de avond verandert de markt in een populaire plek om uit te gaan, met leuke barretjes en knusse cafeetjes. De markt is vlak voor de sjabbat – de rustdag voor de Joodse bevolking, die altijd duurt van vrijdag vlak voor zonsondergang tot zaterdag vlak na zonsondergang – altijd erg druk en gezellig en alleen op zaterdag gesloten. 

Wat voor klimaat heeft Israël?

Israël heeft meerdere verschillende klimaten. Een warm mediterraan klimaat langs de kust, in het noorden een steppeklimaat en een woestijnklimaat in het zuiden.

Hoe lang is het vliegen naar Israël?

De vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Israël bedraagt 4 uur en 30 minuten.

Wat is de beste reistijd voor Israël?

De beste reistijd voor Israël is in het voor- en najaar.