Vakantie Rhodos

Een vakantie op Rhodos is een zonzekere vakantie. Het eiland heeft namelijk gemiddeld 3.075 zonuren per jaar. In juli schijnt de zon gemiddeld 12,5 uur per dag en is dus uitermate geschikt voor een zonvakantie. Rhodos is een eiland met een rijk verleden en die geschiedenis is nog duidelijk aanwezig.

Lees meer over Vakantie Rhodos

Jouw vakanties

Rhodos

Rhodos-stad wordt gekenmerkt door de oude haven, vandaag de dag staan bij de ingang van de haven beelden van herten, een hinde en een bok. Maar er is ook genoeg natuur en uiteraard heerlijke stranden te vinden op het eiland.

Goedkope vakantie Rhodos

Ultra all inclusive genieten of toch liever iets kleinschaligers? Rhodos biedt voor iedereen wat wils. Ben jij liever op zoek naar een goedkope vakantie op Rhodos? Ook dan is er genoeg aanbod te vinden. Boek nu jouw voordelige vakantie op Reis.nl.

All inclusive Rhodos

Wil jij jezelf helemaal in de watten laten leggen en niet meer nadenken over waar en wanneer je gaat eten? Een glas champagne bij het ontbijt? Dineren in buffet en à-la-carte restaurants? Een all inclusive vakantie op Rhodos is zorgeloos genieten. Ontdek het ruime aanbod aan all inclusive hotels. 

Bezienswaardigheden Rhodos

Ontdek de smalle straatjes van het dorpje Lindos. Een gezellig stadje met een rijke historie. Breng een bezoek aan de historische akropolis en je krijgt een prachtig uitzicht over de Paulusbaai. Een ander mooi uitzicht biedt de top van de Filerimos. Hier heb je een prachtig uitzicht over Rhodos, maar ook bovenop de berg is genoeg te beleven. Hier vind je onder andere opgravingen uit de oudheid, kloosters uit de riddertijd en zuilen van een eeuwenoude tempel. Er zijn genoeg bezienswaardigheden op Rhodos te vinden!

Eilandhoppen

Wist je dat je vanaf Rhodos makkelijk kunt eilandhoppen naar de andere Griekse eilanden? Combineer Rhodos bijvoorbeeld met het bekende Kos of ga naar het minder bekende Simi. Ook leuk om te doen vanuit Rhodos is de overtocht maken naar Turkije en daar genieten van de zon op de welbekende badplaats Marmaris. 

Boek jouw vakantie naar Rhodos op Voyago.nl!

Wil jij heerlijk genieten op Rhodos deze zomer? Boek dan nu jouw vakantie op Reis.nl. Van all inclusive tot kleinschalig, bekijk nu het diverse aanbod en ga voordelig op vakantie naar Rhodos.

Praktische informatie Rhodos

Wat is de hoofdstad van Rhodos? 

De hoofdstad van Rhodos is Rhodos-stad. Vroeger stond bij de ingang van de haven het Colussus van Rhodos, een gigantisch beeld van wel 33 meter groot, waar schepen onder door moesten varen om de haven te bereiken. Het beeld wordt ook wel één van de zeven wereldwonderen uit de antieke wereld genoemd. De haven van Rhodos-stad is tegenwoordig een belangrijke aanlegplaats voor cruiseschepen. 

Wat voor klimaat heeft Rhodos?

Rhodos heeft een mediterraan klimaat, met warme droge zomers en natte koud winters. Het eiland heeft gemiddeld 3.075 zonuren per jaar. In het oosten van Rhodos is het wel gemiddeld enkele graden warmer dan in het westen, dit komt door de invloed van de zee en zeewind. In de zomermaanden juli en augustus ligt de gemiddelde maximum temperatuur overdag rond de 31 graden.

Wat is de beste reistijd om naar Rhodos te gaan?

Omdat Rhodos één van de meeste zonuren van Europa heeft, kan je goed naar het eiland reizen tussen half april en begin oktober. Ben je graag actief? Dan kan je het beste in april, mei of juni gaan. Daarna stijgen de temperaturen flink. Vanaf juli tot en met september is het heerlijk genieten op de stranden. 

Wat is de vliegtijd naar Rhodos?

De vliegtijd naar Rhodos vanaf Amsterdam is ongeveer 3 uur en 30 minuten. Goed om te weten is dat het op Rhodos 1 uur later is dan in Nederland. 

Waar ligt Rhodos in Griekenland?

Rhodos ligt in het zuidwesten van Griekenland, vlakbij de Turkse kust. 

Welke valuta wordt gebruikt op Rhodos? 

In heel Griekenland wordt er met de euro betaald.