Actieve Vakanties

Een vakantie hoeft tegenwoordig niet meer alleen om ontspanning te draaien. Actieve vakanties zijn inmiddels volledig geïntegreerd. Wat wordt er precies verstaan onder actieve vakanties? Eigenlijk is het heel simpel, een vakantie waar je actief bezig bent!

Lees meer over Actieve Vakanties

Jouw vakanties

Actieve vakanties

Denk aan wandelvakanties, fietsvakanties, duikvakanties, wintersport, bergbeklimmen etcetera. Niet alleen vakantiegangers kiezen tegenwoordig voor actieve vakanties, ook is er steeds meer aanbod met verschillende activiteiten. Hierdoor heb je genoeg keuze aan inspannende vakanties. Actieve vakanties worden steeds populairder omdat mensen hun tijd zo goed mogelijk willen besteden. Eén van de populairste actieve vakanties, en dan met name onder Nederlandse vakantiegangers, is de fietsvakantie. Kies jij voor een actieve vakantie in Europa? Dit zijn de mogelijkheden.

Fietsvakantie

Een fietsvakantie kan prima in eigen land en dat wordt dan ook veel gedaan. Nederland is fietsland nummer één, waar je klant ook komt overal zijn er goed begaanbare fietspaden. Fietsen in Limburg, Groningen, De Veluwe of de Waddeneilanden behoren allemaal tot de mogelijkheden. Het is de ideale manier om ons eigen land te verkennen, zelfs op plaatsen waar auto’s niet kunnen komen. Ook in het buitenland zijn er steeds meer Nederlandse vakantiegangers op de tweewielers te vinden. Fietsen door Londen, de Franse Alpen of één van de Griekse eilanden, bijna overal zijn fietsen te huren.

Wandelvakantie

Overal kan wel gewandeld worden. Elk vakantieland biedt wel iets unieks, wat interessant is om te bezichtigen. Wandelen in de bergen, van bestemming naar bestemming, op de Noordpool, lang of kort, het is allemaal mogelijk. Je kan individueel vertrekken of in een groep en dan ook nog op verschillende niveaus. Wandelen langs de geisers en over vulkanisch grondgebied van IJsland, over de bergen van de Alpen. In Schotland kan je een wandelvakantie combineren met een treinreis en in Vietnam lopen er routes langs de rijstterrassen.

Wintersport

Iedere winter is het weer pret. De autobanden zijn omgewisseld, openhaarden staan weer aan en de kaarsjes branden: het is wintertijd. Voor velen betekent dit dan ook dat de ski’s en snowboard weer ondergebonden worden. Wintersporten kan in veel gebieden in Europa. Het ene gebied is duurder en bekender dan het andere. In Oostenrijk en Frankrijk zijn skigebieden met soms meer dan 280 kilometer aan skipistes. Elk jaar gaan er ongeveer 900.000 Nederlanders op wintersport.

Rondreizen

Voor velen toch wel de grootste vakantie-uitdaging: backpacken. Zelfstandig op reis, nieuwe mensen leren kennen, op verschillende plekken slapen en je rugtas is je grootste vriend. Rondreizen met lokaal vervoer en het binnenland in. Backpacken is voor jong en oud. Daarnaast kunnen reizigers ook accommodaties ‘uitwisselen’.

Duikvakantie

Actief bezig zijn hoeft natuurlijk niet alleen op het vasteland, er zijn namelijk een groot aantal vakantiegangers die hun vakantie onder water doorbrengen. Tijdens een duikvakantie kan je de vakantiebestemming van hele andere kant ervaren. Wie op duikvakantie gaat hoeft niet altijd een volleerd duiker te zijn. Op de populaire duiklocaties is bijna altijd een duikschool aanwezig. De populairste duiklocatie in de wereld is het Great Barrier Reef in Australië. Het is het grootste rif ter wereld met een oppervlakte van 334.400 vierkante meter.  Ook Mexico is een geliefde duiklocatie. In de buurt van Cancun is er een heus onderwatermuseum te vinden. Op de bodem staan verschillende beelden zoals een cirkel van mensen die elkaars handen vasthouden. In de buurt van Belize ligt misschien wel de bijzonderste duiklocatie.  The Great Blue Hole ziet er uit als een diep gat omringt door ondiep water. Wie naar beneden duikt komt terecht in een grot van maar liefst 100 meter diep.

Bergbeklimmen

Wie niet van diepe grotten houdt kan het altijd hogerop opzoeken. Sommige avontuurlijke vakantiegangers kiezen er namelijk voor om tijdens hun vakantie een berg te beklimmen. Je hebt de keuze om dicht bij huis te blijven de bergen van de Alpen te bestormen. Maar ook verder weg is er genoeg keus. Een trektocht door Nepal, de Rocky Mountains of de Kilimanjaro behoren allemaal tot de mogelijkheden. Bergbeklimmen is er in verschillende vormen. Beginnende bergbeklimmers starten bij de lagere bergen en werken langzamerhand toe naar de moeilijke hogere bergen. Het beklimmen van deze moeilijke bergen wordt ook we Alpinisme genoemd. Alpinisme kent ook weer twee vormen namelijk rotsklimmen en ijsklimmen. De beste locatie om een berg te beklimmen binnen Europa is het Peak District in Engeland, maar ook de Zwitserse Alpen en de Dolomieten zijn perfecte locaties. Buiten Europa zijn het Himalaya gebergte, Nepal en de Rocky Mountains populaire locaties. 

Diverse actieve vakanties bij Reis.nl

Ben je op zoek naar een actieve vakantie? Bekijk dan het uitgebreide aanbod aan actieve vakanties op Reis.nl en boek direct. Kies uit een wandelvakantie of fietsvakantie. Ben jij avontuurlijk ingesteld? Dan bieden onze duikvakanties of rondreizen de uitweg. De echte waaghalzen kunnen gaan bergbeklimmen of kiezen voor een wintersportvakantie.