Vakantie Oman

Oman is een gastvrije bestemming. De lokale bevolking staat altijd voor je klaar of nodigt je uit om op de thee te komen of dadels te nuttigen. Daarnaast is het een enorm veelzijdige bestemming. Veel mensen hebben nog het idee dat Oman een grote zandbak is en deels klopt dat ook, want het sultanaat bestaat voor 80% uit zand. Toch is er nog veel meer te vinden tijdens een vakantie in Oman. Reis.nl heeft een veelzijdig aanbod op deze bestemming.

Lees meer over Vakantie Oman

Jouw vakanties

Luxe vakantie Oman

In Oman heb voor ieder wat wils. Van luxe vijfsterrenhotels aan het strand, zoals de hotels van Shangri-La tot middenklasse hotels, tentenkampen en de mogelijkheid om vrij te kamperen. Wat veel vakantiegangers doen als ze reizen naar Oman is de eerste dagen overnachten in een stadshotel, vervolgens maken ze een rondreis en ze eindigen in een luxe hotel aan het strand. Het is allemaal goed te combineren. Overnachten in de woestijn is uiteraard het leukste in een tent, waarbij je letterlijk slaapt onder de sterren.

Luxe rondreis Oman

Tijdens een Luxe rondreis door Oman is er veel te zien en te beleven. Denk aan wadi’s, een lange kustlijn en bergen tot wel 3.000 meter hoog. Er is dus veel meer te zien dan de woestijn, maar als je in Oman bent mag een bezoekje aan die woestijn uiteraard niet ontbreken. In Oman gaan authenticiteit en de moderne wereld hand-in-hand. Mannen lopen nog in traditionele jurken, maar vrouwen hoeven bijvoorbeeld niet gesluierd. Wel is het gewenst om je schouders en knieën bedekt te houden. Het is een veilig land, waar je prima alleen kunt reizen.

Fly-drive Oman

Een fly-drive is misschien wel de beste manier om Oman te ontdekken. Ga zelf op pad door de woestijn, langs de kust of richting de Wadi’s en ontdek de schoonheid van het land. Het land is goed zelf te ontdekken op de verharde wegen door de woestijn en de bergen. 

Oman vakantie goedkoop

Maar Oman heeft niet alleen luxe accommodaties. Ook een goedkopere vakantie naar Oman is mogelijk. Hotels net buiten Muscat zijn iets goedkoper, bijvoorbeeld het Millennium Resort Mussanah. Ook dit is een strandhotel, maar ligt op ongeveer een uur rijden van de stad, hierdoor liggen de prijzen een stuk lager. 

Praktische informatie Oman

Heb je een visum nodig voor Oman?

Voor een verblijf korter dan 14 dagen heb je geen visum nodig voor Oman. Blijf je langer dan 14 dagen? Dan heb je wel een visum nodig. Je kunt het beste online een e-visum aanvragen.

Welke reisdocumenten heb je nodig Oman?

Een paspoort is verplicht. Deze dient echter minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aankomst in Oman. 

Wat is de hoofdstad van Oman?

De hoofdstad van Oman is Masqat. 

Welke taal spreken ze in Oman?

De officiële taal van Oman is Arabisch. Toeristen hoeven zich geen zorgen te maken, aangezien Engels de officiële tweede taal is. De inwoners van Oman waarderen het wel wanneer je als toerist een paar woorden Arabisch kunt spreken. 

Welk cultuur heeft Oman?

De cultuur in Oman bestaat uit verschillende invloeden. Het grotendeel van de bevolking is moslim. Tijdens een vakantie naar Oman zul je dus rekening moeten houden met 

Hoe lang is het vliegen naar Oman?

Bij een rechtstreekse vlucht betreft de vliegtijd naar Oman ongeveer 7 uur. Dit kan echter variëren, omdat de vliegtijd afhankelijk is van een aantal factoren. Niet alleen speelt de luchthaven waarvan je vertrekt een rol, maar ook het toestel waarmee je vliegt. 

Wat is de beste reistijd voor Oman?

Doordat Oman over verschillende klimaten beschikt, is de beste reistijd afhankelijk van het gebied waar je afreist. De beste reistijd voor de noordelijke kustvlaktes en het binnenland is van november tot en met april. In het zuidoosten van Oman vind je meer groen doordat er meer neerslag valt door de moesson. 

Is er tijdsverschil tussen Oman en Nederland?

In de wintertijd is het 3 uur later in Oman.In de zomertijd is het verschil 2 uur later dan in Nederland. 

Zijn er aanbevolen inentingen voor Oman?

De volgende inentingen zijn aanbevolen voor Oman:

  • Vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio);

  • Vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) .