Zo ziet een vakantiedag in Tirol eruit

Nu het reisadvies voor een aantal landen veranderd is naar ‘code geel’ en een reis naar Oostenrijk weer tot de mogelijkheden behoort, kunnen we weer onze zomervakantie gaan plannen. Hoewel Oostenrijk weer open is voor de Nederlandse toerist, is dit nog niet geheel zonder beperkingen. Hoe ziet een vakantiedag in Tirol er dit jaar uit? Hoe werkt het met testen voor toegang en waar kan dit? Welke maatregelen gelden er en vooral: welke mogelijkheden zijn er? In onder andere de regio Kufsteinerland gelden er regels die ervoor zorgen dat vakantiegangers veilig en ontspannen op vakantie kunnen.

Vakantie in Tirol

In de zomer van 2020 bleken de bergen al een geliefde bestemming voor een vakantie midden in de coronacrisis, waarbij Nederlandse vakantiegangers vooral naar Tirol afreisden. De rust en de ruimte zorgen ervoor dat de Oostenrijkse deelstaat ook dit jaar vele gasten hoopt te verwelkomen voor een onbezorgde vakantie. De regio Kufsteinerland heeft het tot in de puntjes geregeld met een aantal regels, maar vooral met mogelijkheden, die geen beperking hoeven te vormen voor een ontspannen vakantie. Gaat men op vakantie in Tirol, dan is het verplicht in de horeca of tijdens uitstapjes een FFP2-mondkapje te dragen. Maar hoe ziet een dag in Tirol eruit? Wanneer is er een negatief testbewijs nodig waar kan er worden getest? De maatregelen die er op dit moment gelden zijn uiteraard onderhevig aan verandering en toeristen worden dan ook tijdig geïnformeerd over mogelijke wijzigingen.

Wat is er te doen?

Na het doen van een gratis coronatest, die slechts een paar minuten van de vakantietijd in beslag neemt, kunnen vakantiegangers vervolgens genieten van alles wat bij een fijne vakantie hoort. Bijvoorbeeld van een luxe diner in een van de Gault & Millau bekroonde restaurants in Kufstein, waar culinaire liefhebbers helemaal op hun plek zijn. Maar ook een dagje wellness behoort weer tot de mogelijkheden, evenals een uitje naar het zwembad of de interessante kaasmakerij. Bovendien mag een bezoek aan de vesting Kufstein niet ontbreken tijdens een vakantie in de regio. Blijft men langer op vakantie, dan kan er eenvoudig en op veel locaties zonder afspraak opnieuw een snelle test worden gedaan om vervolgens weer leuke activiteiten te doen op de plaats van bestemming.

Wandeling in de natuur

Niet overal hoeft er een negatief testbewijs te worden getoond. Toeristen kunnen ook activiteiten ondernemen zonder dat daar eerst een test voor hoeft worden gedaan. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van de bergliften om mooie wandelingen door de ongerepte natuur te maken. Favoriet is de Kaiserlift in Kufstein, die in tijden van corona helemaal uitkomst biedt. De eenpersoonslift brengt wandelaars niet alleen op een unieke manier naar de top, maar geeft ook nog eens de mogelijkheid om goed hun afstand kunnen houden van andere toeristen. Daarnaast kan er ook zonder test een bezoek aan een museum worden gebracht, zoals het interessante glaswerkmuseum Tiroler Glashütte Riedel in Kufstein.