Strandvakanties

Maanden heb je er naartoe geleefd; eindelijk is het zo ver. Je gaat op vakantie, waar je even helemaal niets hoeft te doen. Koffer open, zwemkleding, zonnebrand en slipper erin; je gaat op strandvakantie. De hele dag een beetje luieren op het strand, liggend op een bedje, uitkijkend op de zee en dat met een verfrissend drankje in je hand, dat is voor jou pas echt vakantie.

Lees meer over Strandvakanties

Jouw vakanties

Gelukkig hebben heel veel vakantiebestemmingen de mooiste stranden waar jij jouw vakantie goed kan doorbrengen. 

Kies jij voor een luxe strandvakantie, of mag ie best goedkoop zijn? Kies je voor Europa of ga je verder weg? Boek je jouw strandvakantie ruim van te voren of bedenk je het last minute? Anyway; het komt vast goed met jouw strandvakantie. 

Europa

Vergeet de Nederlandse kust, daarbuiten maar wel binnen Europa vind je prachtige stranden, die ideaal zijn voor jouw strandvakantie. Wat dacht je van Zlatni Rat (Kroatië)? De Gouden Hoorn van Kroatië is een van de uniekste stranden van de wereld. Door de stroming, wind en golven verandert het goudgele kiezelstrand continu van vorm en is het bovendien altijd windstil aan één kant van het eiland. Wordt het te warm? Neem dan een duik in het heldere, azuurblauwe zeewater. Aan schaduw geen gebrek, want de vele dennenbomen aan de voet van het strand bieden genoeg schaduw. 

Een ander paradijs is Navagio Beach op Zakynthos (Griekenland) Dit is het meest gefotografeerde strand van Griekenland. En dat is volkomen logisch. Verscholen tussen hoge en steile rotswanden ligt een waar paradijs. Het spierwitte zand, het helderblauwe water en de idyllische ligging vormen tezamen een indrukwekkende en uitnodigende bestemming. Tegenwoordig wordt de prachtige baai letterlijk overspoeld door toeristen, aangezien Navagio Beach alleen per boot bereikbaar is.

Wellicht wat minder bekend dan andere stranden in Turkije, maar aan de zuidkust van Turkije vind je Öludeniz Beach, dat ligt als een halve maan uitgesmeerd in de baai, omringd door azuurblauwe zee en een geweldig decor van met bomen bezaaide bergen. 

Strandvakantie buiten Europa

Leuk dat Europa, maar soms wil je een stuk verder weg. Dat kan, met gemak, want ook buiten Europa vind je prachtige stranden die ideaal zijn voor jouw perfecte strandvakantie. Wat dacht je van de adembenemende stranden op Mauritius, de Malediven, de Dominicaanse Republiek, Thailand, Barbados, Hawaii, Seychellen… noem maar op. 

Ook leuk is om een stedentrip te combineren met een strandvakantie. Ga bijvoorbeeld op ontdekking in New York City en vlieg een paar dagen later voor een welverdiende strandvakantie naar Aruba of Curaçao. Zo vang je twee vliegen in één klap. Maar je kan ook kiezen voor een rondreis en tussendoor of naderhand uitrusten op een aangenaam Thais strand. Voorbeelden genoeg. 

Blauwe vlag-stranden

De Blauwe Vlag wordt uitgereikt aan meer dan 4.500 stranden en jachthavens in ruim 50 landen wereldwijd. De stranden moeten aan een aantal eisen voldoen, zoals het zwemwater is van uitstekende kwaliteit, het strand wordt schoongehouden, op het strand bevinden zich voldoende toiletten en afvalbakken, er is reddingsmaterialen en een EHBO-post aanwezig op het strand en ter bescherming van het natuurlijk milieu van zee, strand en duinen worden voorlichtingsactiviteiten georganiseerd.