Malta: een prachtige mix van culturen

Van de verschillende eilanden die tot Malta behoren, zijn Gozo, Comino en Malta het meest toeristisch. Gozo is groen en landelijk. Comino is nagenoeg onbewoond, maar heeft prachtige strandjes en de beroemde Blue Lagoon, de ultieme snorkel- en zwemspot. Malta is compact en heeft een warmbloedige charme, een ideale mix van cultuur en natuur. Lees alles over de cultuur in Mala!

Ieder jaar pakken meer en meer Nederlanders hun koffers om te genieten van een ontspannen vakantie op het mediterrane openluchtmuseum Malta. Het kleinste land in de Middellandse Zee bestaat uit een aantal eilanden, waarvan Malta de grootste en meest bekende is. Maar ook de eilanden Gozo en Comino worden steeds populairder.

Cultuur Malta

Malta is een mix van verschillende culturen. Het land heeft invloeden uit zowel de Arabische, Romeinse, Spaanse, Franse en Engelse cultuur. Malta is eeuwenlang van cruciaal strategisch belang geweest. De oude hoofdstad Mdina heeft, naast de naam zelf, veel overblijfselen uit het Arabische verleden. De huidige hoofdstad Valletta is één groot openluchtmuseum en om die reden ook benoemd tot UNESCO Werelderfgoed. Ook de Engelse invloed is duidelijk zichtbaar: links rijden, rode telefooncellen en Engels is de tweede taal op Malta.

Valletta

In 2018 is Valletta een jaar lang de culturele Hoofdstad van Europa. De stad wordt door veel bezoekers gezien als een van de hoogtepunten van hun vakantie. Door de Maltezen wordt Valletta ook wel Citta Umilissima genoemd, wat ‘een stad gebouwd door en voor echte heren’ betekent. De levendige stad is het commerciële hart van Malta en een kunstwerk van Barok. Valletta (ver)leidt je door de smalle karakteristieke straatjes naar paleizen, kerken en kunstwerken die het straatbeeld sieren. De combinatie van kleine winkeltjes en internationale ketens maken Valletta ook een heerlijke shopstad. Cultuurliefhebbers halen hier ongetwijfeld hun hart op.

Malta’s geheimen

Een van de best bewaarde geheimen van Malta zijn de prehistorische vondsten en megalithische tempels. Verspreid over de eilanden staan tientallen van dit soort tempels. De stenen bouwwerken dateren van 3600-2500 voor Christus en worden beschouwd als de oudste vrijstaande stenen gebouwen ter wereld. Zelfs ouder dan de Egyptische piramides en Stonehenge. De absolute hoogtepunten zijn de Hagar Qim tempels en het Hypogeum – een ondergronds doolhof dat over drie niveaus is verdeeld.

Beleef alle verschillende culturen op Malta zelf! Bij Reis.nl kun je vliegen vanaf alle Nederlandse, Belgische en Duitse luchthavens. Bovendien boek je bij Reis.nl altijd met zekerheid: jouw reis wordt altijd uitgevoerd door partijen die zijn aangesloten bij de SGR en ANVR.