Het relaxte strandleven op Curaçao

Curaçao is alles waar je bij een droombestemming aan denkt met haar eindeloze witte stranden, uitgelaten muziek en blauwe zee. Kom tot rust in een hangmat kijkend over de zee of hang juist in de lampen tijdens het Curaçaose nachtleven en dans tot in de late uurtjes.

Stranden

Curaçao staat bekend om haar vele en prachtige witte stranden, meer dan 35 in totaal. Je vindt er kleine stille baaitjes, maar ook zandstranden met veel watersportmogelijkheden, zoals snorkelen, duiken en surfen. Een van de meest populaire stranden is Jan Thiel Beach, in het oosten van Curaçao. Hier vind je naast een uitnodigend strand en gezellige restaurants en cafeetjes ook veel faciliteiten voor kinderen.

Een ander bekend strand is Mambo Beach, ofwel het meest swingende strand van het eiland. Hier vind je beroemde en zeer populaire strandtenten waar spetterende feesten worden gehouden en ook binnen- en buitenlandse artiesten optreden. Bij Playa Porto Marie zijn er uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden. Het wordt zelfs gezien als de beste duiklocatie van Curaçao. Het strand Grote Knip biedt de mogelijkheid om van de kliffen de zee in te duiken. Hier kom je, in tegenstelling tot op andere stranden, veel locals tegen.

Hotel tip Curaçao

 • Coral Estate Luxury Resort

  1. Curaçao
  2. Curaçao
  3. St. Willibrordus
  v.a. € 1.915 p.p.
  • reisgezelschap 2 Volwassenen
  • reisduur 9 dagen / 8 nachten
  • vertrekdatum 08 dec. 2023
  • luchthaven Schiphol Airport
  • excluding € 2,50 Calamiteitenfonds excluding € 2,50 Calamiteitenfonds
  • Bijdrage SGR p.p. Bijdrage SGR p.p.
  • Reserveringskosten Reserveringskosten

Onderwaterwereld

Curaçao is ook een ideale vakantieplek voor duikers en snorkerlaars. Er zijn meer dan 65 locaties waar je deze watersporten kunt beoefenen. Het eiland bestaat van oorsprong uit vulkanisch kalkgesteente waarop zich eeuwenlang koraal heeft afgezet. Pal langs de kustlijn tref je meteen de meest schitterende koraalriffen. Bereik je eenmaal via de rifwand de diepere gebieden, dan opent zich een van Curaçaos grootste en meest imposante bezienswaardigheden: de onderwaterwereld.

Ook leuk en zeer bijzonder om te doen, is aquafari. Op slecht zeven plaatsen in de wereld wordt dit aangeboden en dat kunnen toeristen sinds kort ook op Curaçao doen. Je gaat dan op een scooter de onderwaterwereld van het eiland ontdekken. Dit is geschikt voor het hele gezin.

Klik hier en boek uw reis naar Curaçao!