De 5 leukste skigebieden voor de krokusvakantie

De krokusvakantie is dichterbij dan je denkt en dat betekent voor velen een trip naar de sneeuw. Waarom? Skiën! Elke dag skiën naar beneden met uitzicht op de bergen en het zonnetje in je gezicht, dé perfecte combinatie voor een skivakantie. Inspiratie nodig voor je volgende bestemming? Hier vind je de 5 leukste skigebieden voor de krokusvakantie.

1. Alpe d’Huez in Frankrijk

Een van de bekendste skigebieden in Frankrijk is Alpe d’Huez. Het is daardoor ook wat drukker dan bij andere skigebieden, maar dit mag de pret niet drukken. Deze plek is uitstekend voor de gevorderde skiër door de hoeveelheid rode en zwarte pistes. Ski van dorp naar dorp om verschillende tochten af te leggen en om elke dag verrast te worden door de omgeving.

2. Pitztaler Gletscher in Oostenrijk

Pitztaler Gletscher is een rustig skigebied in Oostenrijk, doordat de dorpjes rondom amper bekend zijn. Hierdoor is het vrij rustig en een perfecte plek voor beginners en gevorderden. Het merendeel van de pistes is rood, maar de pistes zijn erg breed wat perfect is voor de beginner. Doordat het gebied op een hoogte van 1640 tot 3440 meter zit, heb je bijna altijd sneeuw en kan je er zeker van zijn dat je hier kan skiën.

3. Stubaital in Oostenrijk

  • Skigebied Stubaital

Ga je dit jaar voor het eerst skiën? Dan is Stubaital in Oostenrijk een ideale locatie. De helft van de pistes zijn geschikt voor gevorderde skiërs en snowboarders en de andere helft voor beginners. Zo is er voor iedereen genoeg prachtige pistes om af te gaan. Meer avontuur? Ga met een gids naar de Stubaier Gletsjer, waar je prachtige afdalingen hebt.

4. Schnalstal in Italië

Val Senales is een verzamelnaam voor vijf skigebieden waaronder Schnalstal. Doordat deze plek vaak als onbereikbaar wordt beschouwd, is het een pareltje. De omgeving is prachtig en hier kom je naast alle activiteiten écht tot rust. Het is een hooggelegen skigebied met een gletsjer, dus sneeuw ligt er zeker. Er zijn voor alle niveaus pistes en de plek is ideaal voor de snowboarders.

5. Sölden in Oostenrijk

Verse sneeuw, goed eten en altijd wel een après-ski, dat zijn de drie ingrediënten voor een geslaagde skivakantie. Dit vind je in het prachtige Sölden in Oostenrijk. Er zijn genoeg pistes voor de beginners en gevorderden en elke avond kan er gefeest worden bij een après-ski. Iets te lang gefeest? Ga naar de top van de piste voor een uitgebreid ontbijt en een mooi uitzicht.

Klik hier en boek nu uw reis!