Beleef het beste van zonovergoten Curaçao

Van ontspanning tot lekker eten en drinken, maar ook feesten tot in de late uurtjes en er actief op uit gaan. Een vakantie op Curaçao kan veelzijdig zijn, als je maar weet wat er allemaal te doen valt en waar je moet zijn… Dit zijn de tips van onze redactie!

Daaibooibaai

In de buurt van de stad gelegen, is dit een prima strand om een uurtje te relaxen. Snorkel langs de rotsen en eet daarna een snack bij de snackbar op het strand. Vanaf het strand kun je ook makkelijk het binnenland intrekken.

Playa Piskado

Een klein vissersstrand waar je de authentieke vissers ziet, in de weer met hun vissersboten en netten. Het is er geschikt om te snorkelen en te duiken, wel kun je in zee wat rotsen tegenkomen. In het weekend is er een snackbar geopend.

Hotel tip Curaçao

 • Livingstone Jan Thiel Beach Resort

  1. Curaçao
  2. Curaçao
  3. Willemstad
  v.a. € 1.688 p.p.
  • reisgezelschap 2 Volwassenen
  • reisduur 9 dagen / 8 nachten
  • vertrekdatum 24 jan. 2024
  • luchthaven Schiphol Airport
  • excluding € 2,50 Calamiteitenfonds excluding € 2,50 Calamiteitenfonds
  • Bijdrage SGR p.p. Bijdrage SGR p.p.
  • Reserveringskosten Reserveringskosten

Jaanchies Restaurant

De derde generatie zit inmiddels in dit restaurant. Voor de beste lokale gerechten van het eiland ga je hierheen. Simpel maar gezellig ingericht is dit de perfecte plek voor een avondje lokaal eten. Op zondag kun je er terecht voor heerlijke live muziek. En het is het enige restaurant op het eiland waar leguanen geserveerd mogen worden.

Scampis

Bij Scampis word je getrakteerd op een prachtige zonsondergang met uitzicht op de zee. Voor de lekkerste verse vis van het eiland zit je hier goed. De inrichting zorgt voor een intieme sfeer, die wat extra kracht bijgezet wordt door de lokale bandjes die er spelen.

Neem een duik in de Blue Room

Deze verborgen grot licht op door het zonlicht dat erop schijnt en wordt dan prachtig blauw. De handigste manier om er te komen is met de watertaxi. Neem vooral je duikbril mee want onder water is het geweldig mooi! De grot is enkel zwemmend te bereiken.

Bezoek de struisvogelboerderij

Waan je een dag tussen de struisvogels. Ga op de safari tour om alles te leren over het leven van deze dieren. Hierbij mag je de vogels ook zelf voeren. Na je bezoek kun je een hapje eten in het bijbehorende restaurant. Ook leuk met de kleine.

Saint Tropez Ocean Club

Zin in een tikje chique? Dat vind je bij Saint Tropez Ocean Club. Gelegen in Pietermaai, een opkomende wijk. De bar is modern ingericht en beschikt over een zwembad dat overdag geopend is, en in de avond prachtig verlicht.

Zanzibar

Voor de échte strandfeesten zoals je ze alleen uit de films kent. Gelegen op Jan Thiel Beach feest je hier de hele avond met je blote voeten in het zand. Elk moment herinnert je eraan dat je op het strand bent, van de inrichting tot de live muziek.

De landhuizen

Ook de voormalige plantagehuizen, vooral uit de 18e en 19e eeuw, zijn vaak een bezoekje waard.

Landhuis Ascension: Het oude thuis van schrijver Cola Debrot. Nu worden er rondleidingen en excursies gegeven in en rondom het landhuis.
Landhuis Brievengat: Verwoest in 1877 door een orkaan en nu weer in zijn oude orde herstelt. Het doet nu dienst als evenementlocatie.
Landhuis Daniel: Het landhuis heeft in het verleden weinig succes gehad. Inmiddels is het een hotel-restaurant en loopt het als een tierelier!

Klik hier en boek uw reis naar Curaçao!