Autovakanties

Voor een leuke autovakantie hoef je niet ver te rijden. Op maximaal een dag rijden afstand ben je al in een heel andere wereld. Uiteraard is Europa een populaire bestemming voor een rondreis. Het gemak van je eigen auto, het gratis meenemen van de je bagage en stoppen waar en wanneer je maar wilt.

Lees meer over Autovakanties

Jouw accommodaties

Een autovakantie in Europa biedt veel mogelijkheden, kies je voor Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk of toch verder richting Italië of Spanje? 

Autovakantie Duitsland

Het toerisme in bij de oosterburen stijgt al tien jaar en Nederlanders zijn hierbij een groot deel van de bezoekers. Ook de auto is het favoriete vervoersmiddel om mee naar en door Duitsland te reizen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de wijnroute langs de Moezel? Of een rondreis door Nedersaksen? Deze staat grenst aan Nederland en is dus eenvoudig te bezoeken. Vergeet ook niet de vele mooie kastelen te bezichtigen, zoals de Löwenburg, Burg Eltz en Reichsburg Cochem.

Autovakantie Frankrijk

Frankrijk biedt meer dan genoeg mogelijkheden voor vakantiegangers die er met de auto op uit willen. Naast de bekende routes naar het zuiden, bieden de Franse Alpen volop mogelijkheden voor een afwisselende zomer. Met 1.750 berggidsen kan er prima gewandeld of gefietst worden. ‘Wie van een uitdaging houdt, waagt zich net als de Tour de France-renners aan de fietscols. Bijna 40 plaatsen in de Alpen dragen het keurmerk ‘famille plus’, waarmee wordt aangegeven dat het de ideale plek is voor gezinnen met kinderen. ‘Er wordt op allerlei manieren rekening gehouden met de kleintjes en er zijn veel activiteiten die zij zelf of met hun ouders kunnen ondernemen.

Autovakantie Oostenrijk

De Oostenrijkse Alpen zijn populair in de winter, maar zijn ook een uitstekende zomerbestemming. De Oostenrijkse toerisme-industrie investeert doorlopend in kwaliteit, infrastructuur, innovatieve projecten en producten. Als je in de Alpen bent, blijf dan na een wandeling in de zomer gewoon eens slapen in een hoog gelegen hut. Ervaar het gevoel van vrijheid door ‘s avonds, vlak voordat je onder de wol kruipt, nog even naar buiten te gaan om in de avondkou, compleet in je eentje, de ultieme stilte te genieten.

Autovakantie Italië

Italië kent misschien wel de mooiste route van Europa voor een autovakantie, namelijk de Amalfikust. De Amalfikust in Italië is misschien wel een van de meest iconische kustlijnen ter wereld. Steile kliffen met kleurrijke dorpjes die uitkijken over een prachtige blauwe zee. Sinds 1996 staat de kustlijn op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wil je een goede indruk krijgen van het kustlijn? Rijd over de Amafli Drive SS163 en geniet van al het moois dat deze weg te bieden heeft. 

Autovakantie Groot-Brittannië

Het Britse landschap leent zich uitstekend voor een eindeloze roadtrip. Neem bijvoorbeeld Schotland. Begin in de hoofdstad Edinburgh. Reis richting de Schotse hooglanden om de natuur te bewonderen, jaag de legende van het monster van Loch Ness na, en wijk uit voor de schapen op de weg! Tot slot mogen ook zeker de indrukwekkende kastelen van Schotland niet op de route ontbreken.