Reis.nl

Reis Tibet

Home » Reis Tibet
Reisorganisaties:

Reis Tibet

Tibet spreekt velen tot de verbeelding en dat is ook niet zo vreemd. Dit groene, mistige en mystieke land heeft een lange er roerige geschiedenis, en is altijd nogal afgelegen en ontoegankelijk. In de 7e eeuw werd het Indische Boeddhisme staatsgodsdienst en was Tibet een koninkrijk. Later werd de dynastie vervangen en kwam er een pontificaat. En daarna kwamen de Daila Lama’s. Ondanks dat sinds de inval van China in 1959 de Daila Lama’s in India in ballingschap leven, is de huidige Daila Lama nog altijd de geestelijke en wereldlijke leider van Tibet. Ooit waren er wel 5000 temples en kloosters in dit prachtige land, maar tijdens de tachtiger jaren bleven er nog maar twaalf over. Hoewel er sindsdien al wel weer vele kloosters opnieuw opgebouwd en gerestaureerd werden.

Een hoogtepunt van uw reis naar Tibet is Potala. Op een paar kilometer van het oude centrum van de stad ligt Daila Lama’s zomerpaleis en het is UNESCO werelderfgoed. Dit prachtige bouwwerk stamt uit 640 en ligt op de ‘Rode Heuvel’. Het paleis telt maar liefst dertien verdiepingen en is 117 meter hoog en kijkt uit over de Kyichu vlakte. Een andere plaats die u niet mag missen is Milarepa Grot. Milarepa is een goddelijke dichter.  De doorsnee Tibetaan kent wel enkele verzen kent uit zijn werk ‘Tienduizend gedichten’..

Reis.nl heeft de mooiste en voordeligste reizen naar dit fascinerende land voor u geselecteerd. Boek vandaag nog een reis Tibet!

Bekijk ook onze reizen naar:

Op de hoogte blijven van de beste aanbiedingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: