Reis.nl

Reis Spitsbergen

Home » Reis Spitsbergen
Reisorganisaties:

Reis Spitsbergen

Spitsbergen, ervaar de magische momenten van de stilte in een andere wereld.

Het Arctisch gebied bestaat uit water en ijs. Met gletsjers die tot in de zee komen en niet te vergeten een schone lucht. Ten noorden van de Poolcirkel in het gebied van de ijsbeer elke dag een nieuw avontuur. Hier beheersen de krachten van de natuur het leven van mens en dier. Hier ziet u hoe, in de korte zomer, de fantastische arctische natuur ontluikt. Als het licht van de niet ondergaande middernachtzon het landschap in het speciale licht hult, ervaart u magische momenten.

De archipel Spitsbergen, is het meest noordelijk gebied ter wereld waar permanent mensen wonen. Hier wonen circa drieduizend Noren en Russen in drie agglomeraties, de meeste mensen werken in onderzoeksinstituten, de kolenmijnen en het toerisme. Buiten de dorpen is er alleen maar pure wildernis waarvan een groot deel natuurreservaten. Ondanks de noordelijke ligging van de eilanden (76 – 81° N), is het klimaat relatief mild door de invloed van de Atlantische Golf Stroom. De zomertemperatuur schommelt tussen de 0° C tot 10° C. Af en toe is er regen en mist maar de zon schijnt ook veelvuldig. De wind kan variëren in richting en sterkte.
Het landschap wordt gedomineerd door pakijs, fjorden en toendra’s. Aangetrokken door de voedselrijke wateren komen veel vogels zoals alken en zeekoeten in ontelbare aantallen hierheen om te broeden. Diverse zeezoogdieren delen in deze overvloed. Op de toendra’s lopen rendieren en poolvossen rond, terwijl ijsberen meestal in de buurt van het pakijs verblijven. Op beschutte hellingen vormen mos en bloemen een kleurrijk tapijt.
De westkust heeft de typische “spitse bergen”, mild klimaat, rijke plantengroei en grote vogelrijkdom.

Het zomerseizoen loopt van half juni tot eind augustus. Dan kunnen, wanneer sneeuw en ijs geweken zijn, schepen weer uitvaren. (Wandel)tochten naar het binnenland van Spitsbergen zijn mogelijk vanaf begin/half juli. 24 uur daglicht in combinatie met redelijk standvastig weer biedt uitstekende reismogelijkheden. De maanden juni en juli zijn geschikt voor vogelliefhebbers, juli is de plantenmaand en augustus biedt prachtige herfstkleuren. Walrussen, robben en ijsberen zijn de hele zomer te zien, met name in het noord(westen) en oosten van Spitsbergen.

Bekijk ook onze reizen naar:

Op de hoogte blijven van de beste aanbiedingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: