Reis.nl

Reis Oman

Home » Reis Oman
Reisorganisaties:

Reis Oman

Oman is nog niet zo bekend als vakantiebestemming, maar dat zal snel veranderen!

Oman ligt op het oostelijke deel van het Arabisch Schiereiland. Dit “Sultanaat van de Zee” beschikt over een 1700 km lange kustlijn met steile fjorden, besloten baaien, kleurrijke riffen en langgerekte zandstranden. Het binnenland wordt gekenmerkt door een uitzonderlijke variatie in landschap: Groene wadi’s staan in schril contrast met woeste bergen, steile rotswanden worden afgewisseld door roodgouden zandduinen van de woestijn.

De rijke historie van Oman kent legendarische helden zoals de koningin van Sheba, Sinbad de Zeeman en Marco Polo. Hun avonturen vonden plaats tegen de achtergrond van rijk beladen karavanen, want Oman is lange tijd het middelpunt geweest van de handel tussen Oost en West en het kruispunt van de zijde- en wierookroutes.

Met de komst van Sultan Qaboos Bin Said in 1970 is Oman op veel fronten gemoderniseerd met behoud van de authentieke sfeer en de eigen cultuur. Oman is een zeer veilig, (vrouw)vriendelijk land, en beschikt over een uitstekend wegennet, zodat er prima zelfstandig gereisd kan worden.

Een vakantie in Oman is niet compleet zonder een rondrit door het binnenland waarin een bezoek aan een afgelegen bergdorpje, een avontuurlijke overnachting in de woestijn en een rit door een weelderig groene wadi niet mag ontbreken. En als afsluiting kan de reiziger zich nog een paar dagen heerlijk laten verwennen in een van de luxe strandhotels.

Door ons aanbevolen reizen naar Oman:

Cruise Dubai, Oman, Abu Dhabi, Bahrein & strandhotel

12-daagse reis incl. zeecruise per AIDAstella**** en 3 nachten verblijf in het Doubletree by Hilton ...

Vanaf €1299.00
Bekijken
9-daagse Emiraten cruise vanaf Dubai

De combinatie van interessante bestemmingen, Premium All Inclusive en de informele sfeer aan boord, ...

Vanaf €1124.00
Bekijken

Bekijk ook onze reizen naar:

Op de hoogte blijven van de beste aanbiedingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: