Reis.nl

Reis Oezbekistan

Home » Reis Oezbekistan
Reisorganisaties:

Reis Oezbekistan

Oezbekistan is als vakantiebestemming nog niet zo bekend, maar daardoor niet minder indrukwekkend. Maak een tocht langs de steden die deel uitmaakten van de historische Zijderout, ontdek de schitterende architectuur en laat je meevoeren naar een andere, fascinerende wereld. De middeleeuwse binnensteden en de imposante woestijnkastelen van Ayaz Kala in de uitgestrekte Kyzil Kum-woestijn maken een onvergetelijke indruk. De stad Tashkent, waar ook de internationale luchthaven gevestigd is, is een echte Sovjet stad; met brede boulevards, fraaie pleinen met fonteinen en heel veel groen. Laat je met een Wolga taxi of de metro die nog uit de Sovjet tijd stamt, naar de vele musea vervoeren.

In het woestijnstadje Khiva, dat op de UNESCO lijst van werelderfgoed staat, wordt je teruggeworpen in de tijd; prachtig gedecoreerde minaretten, mausolea, paleizen en madrassa’s (koranscholen) met Perzisch houtsnijwerk en tegelmozaïeken met 18e eeuwse bloemmotieven. De 17e eeuws stadsmuur is meer dan 2200 meter lang. In een ander plaats aan de Zijderoute, Bukhara, herinneren de vele karavanserais en de vrouwen met kleurige gewaden nog aan de tijd van de handelsroute tussen het Romeinse Rijke en China en in het plaatsje Samarkand mag je de drie diepblauwe madrassa’s, de prachtige moskee Bibi Khanym en het mausoleum van Timor Lenk; Gur Emir, gemaakt van groen jade zeker niet missen.

Reis.nl heeft de meest complete en fascinerende reizen naar Oezbekistan voor je op een rijtje gezet; boek snel een reis naar dit indrukwekkende land.

Rondreis Oezbekistan & een vleugje Zijderoute

Vlieg-/busreis Oezbekistan inclusief ontbijt, met o.a. Tashkent, Khiva, Boechara en Samarkand...

Vanaf €1149.00
Bekijken

Bekijk ook onze reizen naar:

Op de hoogte blijven van de beste aanbiedingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: