Reis.nl

Reis Lofoten

Home » Reis Noorwegen » Reis Lofoten
Reisorganisaties:

Reis Lofoten

Aan de westkust van noord Noorwegen licht de schitterende eilandengroep de Lofoten. Deze eilanden zijn de droom van elke zeevisser, maar zijn ook geliefd vanwege de prachtige natuur, de walvissafari’s en de knusse dorpjes.

Het landschap op de Lofoten is adembenemend mooi, de lichtval en schone atmosfeer en de bergen en zee lokken schilders en fotografen. Daarom zijn er dan ook veel galerieen te vinden op de Lofoten. Door de Warme Golfstroom kent de eilandengroep zachte winters en koele zomers, in vergelijking met Alaska of Groenland die op dezelfde breedte liggen, is het klimaat dus aangenamer. De Lofoten lenen zich uitstekend voor lange fiets- of wandeltochten. Maar u kunt ook op walvissafari; bewonder de indrukwekkende potvissen tijdens de boottocht, soms ziet u zelfs zwaardvissen, bruinvissen, bultruggen en andere walvissen. In de herfst behoort een orkasafari tot de mogelijkheden.

Verder kunt u de sfeer en opwinding van het zeevissen meemaken en een lekkere kabeljauw aan de haak slaan. Van heel andere aard zijn de golfbanen op de Lofoten. Van half mei tot begin augustus kunt u hier dag en nacht golfen, omdat het op de Lofoten in de zomer 24 uur zonnig is! De Lofoten zijn dus perfect voor een actieve vakantie voor de natuurliefhebber. Op reis.nl vindt u de voordeligste aanbiedingen voor een onvergetelijke reis Lofoten!

Bekijk ook onze reizen naar:

Op de hoogte blijven van de beste aanbiedingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: