Reis.nl

Reis Noordpool

Home » Reis Noordpool
Reisorganisaties:

Reis Noordpool

De Noordpool

De Geografische Noordpool, ofwel 90° NB is te vinden op een grote ijsplaat die in de Noordelijke IJszee drijft. Alhoewel het ijs steeds hier steeds verder verdwijnt, is het nog steeds een immens oppervlak. Op het centrale deel van deze ijsplaat zijn weinig dieren te bekennen. De reizen naar het noordelijkste punt op aarde richting zich dan ook voornamelijk op de beleving. In de zomer betekent dit per krachtige ijsbreker door het ijs ploegen. In de winter gaat het meer om de fysieke prestatie om 90° NB op de ski’s te bereiken.

Op naar de Geografische Noordpool
De makkelijkste manier om de Geografische Noordpool te bereiken is per ijsbreker. In de zomer wordt er een verschillende keren een reis gemaakt vanuit het Russische Moermansk. Een 14-daagse reis die u meeneemt door het labyrint van immense ijsplaten. De krachtige ijsbreker zal zijn weg moeten vinden door het op sommige plaatsen vijf tot zeven meter dikke ijs. Het ijsbreken is een waar spektakel.
Houdt u van een sportievere manier van reizen? Dan kunt u kiezen uit enkele skitochten en een hondensledetocht naar of rond de Geografische Noordpool. In een week tijd wordt er een traject van circa 120 km afgelegd. U overnacht in tenten die u in een slee met u meeneemt. Een ultieme beleving van stilte, hard werken en voldoening.

Bekijk ook onze reizen naar:

Op de hoogte blijven van de beste aanbiedingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: