Reis.nl

Reis Mali

Home » Reis Mali
Reisorganisaties:

Reis Mali

Mali is een droog en arm land in westen van Afrika, maar het heeft een bonte cultuur en is rijk aan tradities en geschiedenis. Met de schilderachtige dorpen langs de rivier de Niger, de levensader van het land, en de karakteristieke lemen huizen en moskeeën is een reis door dit land de ervaring van je leven!

Trek de woestijn in met de Toeareg, ontmoet de vissersstammen van de Niger en bezoek de klifdorpen van de Dogon en wandel door de prachtig Dogon vallei met de in de rotsen uitgehouwen rotsgraven en graanschuren van de vroeger bewoners. Daarnaast is het ook erg leuk om een van de wereldberoemde muziekfestivals bij te wonen.

Een bezoek aan de stad Djenné werpt je eeuwen terug in de tijd. In deze handelsplaats komen de mensen uit alle uithoeken van Mali om hun koopwaar aan te bieden. Met ezelkarren of  per boomstamkano komen ze naar de kleur- en geurrijke maandagmarkt in Djenné. Zo komen de Bozo en Peul met hun verse melk en vis, de Toeareg verkopen zout uit de Sahara en nog veel en veel meer. Bezoek er, naar verluidt, de mooiste moskee van Afrika en maak aan het eind van de dag de uittocht van kooplui mee, als ze weer allemaal de rivier oversteken; een fantastische ervaring!

Bekijk ook onze reizen naar:

Op de hoogte blijven van de beste aanbiedingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: