Reis.nl

Reis Lourdes

Home » Reis Frankrijk » Reis Lourdes
Reisorganisaties:

Reis Lourdes

Lourdes is een klein Frans dorpje in de Pyreneeën, dat door Mariaverschijningen in de 19e eeuw uitgroeide tot een wereldberoemd stadje en pelgrimsoord. Jaarlijks gaan duizenden pelgrims op reis naar Lourdes om de plek in de nis van de Massabielle rots waar de mariaverschijningen plaatsgevonden zouden hebben te bezichten, en om er te bidden en om genezing te vragen. Voor gelovigen zijn er diverse vieringen, maar ook de contacten en gesprekken, het samen bidden en zingen zijn geestelijk verrijkend en laten een diepe indruk achter.

Schitterend gelegen aan de voet van het imposante bergencomplex, biedt Lourdes tal van mogelijkheden om mooie plaatsen, bezienswaardigheden en prachtige ongerepte natuur te ontdekken. De stad is gevormd rondom de 80 meter hoge rots met daarop het kasteel van Lourdes, met een schitterend uitzicht over de omgeving. In het kasteel is ook een museum gevestigd.  Hiervandaan kunt u een wandeling maken door de stad. Andere plekken die u gezien moet hebben zijn de prachtige trappen die naar de crypten van Sainte Bernadette leiden en het klooster van Saint Gilbard en de diverse interessante musea in de stad.

Verder zijn er nog de grotten van Bétherram, bestaande uit vijf verdiepingen waar u een rondleiding van anderhalf uur kunt krijgen en het aquarium van Lourdes. Reis.nl heeft de beste reizen naar Lourdes voor u geselecteerd.

Christina

Bezienswaardigheden in Lourdes heb je genoeg en je ontdekt ze allemaal makkelijk vanuit Christina, e...

Vanaf €245.00
Bekijken

Bekijk ook onze reizen naar:

Op de hoogte blijven van de beste aanbiedingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: