Reis.nl

Reis Ethiopië

Home » Reis Ethiopië
Reisorganisaties:

Reis Ethiopië

Misschien is Ethiopië niet het eerste land waar je aan denkt als je een vakantie wilt boeken. Toch is Ethiopië een prachtig land om te verkennen; de machtige natuur, de talloze historische monumenten en de stammen in de Omovallei maken het tot een van de boeiendste bestemmingen op het Afrikaanse continent. Ethiopië barst dankzij haar eeuwenlange geschiedenis van de culturele en historische bezienswaardigheden. Zowel het orthodoxe Christendom als de Islam hebben hun stempel op het land gedrukt en overal hun sporen achtergelaten.

In Addis Abeba, de hoofdstad, is de universiteit gevestigd. Op het universiteitsterrein is ook het voormalige paleis van Haile Selassie gevestigd dat nu als museum opgesteld is voor bezoekers.

Bezoek de schitterende paleizen van Gondar, de imposante kloosters bij het Tanameer en de gigantische en indrukwekkende obelisken in Axum. De heilige stad Lalibela is nog zo’n plek die u niet mag missen. Rond de 11e eeuw zijnhier 13 enorme kerken in rotswanden uitgehouwen. Volgens de legende heeft koning Lalibela opdracht gekregen van God de kerken te bouwen, daarbij geholpen door een leger engelen. Of er engelen bij aan te pas gekomen zijn is de vraag, maar het ontstaan van de kerken is wel een wonder; het moet minstens tientallen jaren gekost hebben om ze in de massieve rotsen uit te hakken!

Reis.nl heeft de interessantste en voordeligste reizen naar Ethiopië voor u op een rijtje gezet. Boek vandaag nog een reis Ethiopië op Reis.nl!

Bekijk ook onze reizen naar:

Op de hoogte blijven van de beste aanbiedingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: