Reis.nl

Reis Antarctica

Home » Reis Antarctica
Reisorganisaties:

Reis Antarctica

Antarctica, het prachtige continent van ijs, ijsbergen en pinguïns is het laatste echte ongerepte deel op aarde. Het is een prachtige vakantiebestemming voor de avontuurlijke reiziger. Het is een imponerend continent met onmetelijke gletsjers en gaat voor het grootste deel schuil onder een laag sneeuw en ijs van zo’n 4,5 meter. De glittering in het ijs, de ijsbergen en de zon zorgen voor een kleurrijk palet van allerlei  vormen en een steeds wisselend en adembenemend schouwspel.

In de zomer wordt de sneeuwlaag dunner en de pinguins en andere vogels nestelen op de kleine stukjes land die tijdens de dooi tevoorschijn komen. De zomer in Antarctica duurt van 21 december tot en met 21 maart, doordat het op het zuidelijk halfrond is. Tijdens de zomer gaat de zon niet onder en kunt u zien hoe het zuiderlicht en zuiderkruis en (aurora australis) de nachtelijke hemel verlichten.

Een reis Antarctica is vooral interessant voor de natuurliefhebber. De wateren rond het continent zijn zeer schoon en voedselrijk, vandaar dat u talloze albatrossen, pinguins, zeehonden en natuurlijk de walvissen kunt zien. Sinds 1991 hebben de zeeën rond Antarctica de status beschermd natuur gebied gekregen. Zo is het nog steeds een schitterend en ongerept gebied, en er zijn geen ‘massa toeristen’ reizen naar het continent. Reis.nl heeft de voordeligste prijzen voor een reis onvergetelijke reis Antarctica.

Bekijk ook onze reizen naar:

Op de hoogte blijven van de beste aanbiedingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: